Wednesday, November 18, 2009

end of semester..=)

da abes da untuk sem aku yg ke6(standard 8) ni. 1 more sem to go..xsaba lak rse nk abes blaja.tp cm bese la.da abes sem activity yg bese aku wat adalah menghantar org ke terminal sb aku slalu je jadi org yg balik plg lmbt.ade je activity yg nk kne wat.huhu...mls nk tulis panjang2 sb keadaan pagi yg skang ni sgt sejuk dan sedap di buat tdo nga gode2 aku.adeh...jp2 tau.aku nk upload gmba je ni.then smbg tdo blk.hehe...tok kawan2 aku yg da kat umah.selamat bercuti ek!jumpe ag pas rye.haha..same2 dtg wat psm yo.papaieee......


17/11/09-1430.anta my bb blk.=(


17/09/09-2300 anta atie lak.tp kali ni ade yg meneman aku.pnh kete.hee..


ni la barisan penemannye..capik+eja+hakemi..opss en.kat sorg lg kat toilet..


ni skema nye picture.aku dan si dia.dlm exhibition wall ni..gain knowledge?hee..xpon.cr tpt nk li je..;)


uiks.nape jd cmni


si pendek dan si gemuk(tp nmpk kurus lak yg ni)..hee..


burp...bb sy!hee..kat auntie annes ni.sy je mkn.die xmau.konon diet.haha..


da penat gle da time ni..pening+sesak.argghh,,xsuke keadaan ni.tp nk begamba ley je.hihihi...


da otw blk dari biomalaysia da ni.karok lam bus.feeling gle si poji ni.wink2~

Monday, November 16, 2009

.0.0.0.0.0.0.0.


You're my everything
The sun that shines above you makes the blue bird sing
The stars that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love, when I kiss your lips
I feel the rolling thunder to my finger tips
And all the while my head in a spin
Deep with in I'm in love
You're my everything and nothing
Really matters but the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day
I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
For I am near when I hold you tight
there's nothing that can harm you in the lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
Yes, so strong my love
You're my everything
I live upon the land and see the sky above
I'll swim within oceans sweet and warm
There's no storm my love

video

mlm yg tbe2 busan..

malam ni ramai yang da blah da dari ump ni.sbb tadi aku g cafe pon da xramai yang lepak2 kat bwh ag..da xsemak cam slalu je.lege sket rse..emm..nape ek.tetibe aku rse busan sgt.act mende yg aku xpect xjadi cam tu pon.xsalahkan sesape.maybe aku kot yang xcited sgt kot.teruja nya tggu mlm ni.last2 jd cm xbest lak.hmm..xpela.ape la yg mmpu aku wat sgt pon..

xtau nk tulis tentang ape untuk entry kali ni.sb kblkgn ni aku mls nk mengupdate dan memblogging.mood aku untuk tengok cte n b wit him je.tp..em.xplah..

.....

,,,,,

.....

***

aku busan!!!!!!!

ade pape x yg best ley aku wat??

arghhhhhhhh......

xsukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenyeeee!!!!!!!!

=(




Wednesday, November 11, 2009

layan~

entry ni tah pape.mls nk start study lak tetibe rse.sonok layan seme lagu2 sdey2 ni..hmm..mcm2 aku pk snanye.mls nak cte seme..kang aku cte psl uma ke family ke ade orang xpuas hati lak.tp..aku rse ske ati aku la kan nk cte sal ape pon..xsuke jgn bace!tu je..nk bace aku xkesa..
snanye emosi aku kot skang ni kurang stable.pnt nk exam.(ahaks!poyo je lebey.cm study sgt je aku ni)hehe...xpela kan.tp stress tok exam tu aku trase la jugak..

lagi bape ari lg nk cuti da..yeye!tp cuti kali ni xbemakne pon sbb cuti2 pon kne pk sal kije.psm aku yg xabeh2 ubah tajuk nye lagi.adeh..mati aku nk siapkan nt.nk kne g cari 'banana stem' nye lagi.
tok pengetahuan umum.aku wat psl 'biodegradable plastic from bacilius cereus and banana stem as substrate'..tp skang ni yg nga konfius.cara ape lg ek yg aku ley wat selain fermentation?hmm..leceh n lambat lak kalau wat nk fermentation g..huhu..kalu xsiap cane?extend?aduhhh..tidak..da lame sgt da aku kat ump ni.6taun da weh..lame tu.setiap pelusuk kuantan da aku redah.mane x lamenye..

before balik umah aku ade game netball lak.huhu..xcited gak aku snanye nk men.tp memandang kan aku kne dtg blk ke ump terchenta ni 30hb.aku rse cm xbest lak.kjp sgt kt uma.sian mak aku.kjp lak tgk aku.haha..

tp xpelah.aku cbe nk abehkan degree aku ni.chaiyo2!!xmo mls2 lg ye syg!huhu..part tu yang lemah tu.sb aku ni last minute gak wat kejenye.relax sgt.hehe..tp cool kan cm2.ahaks!!

mule niat aku nk smbg master lg snanye.tp cm keadaan xmengizinkan je.byk benda aku kena pk n consider b4 wat tu.hmm..xpela.xde rezeki aku lg kot.nanti lah.jge family dl!kan?tu je yang aku ade.huhu..wah.cam da matured lak rse ckp cm2.kejapnye rse.dlu main2 tuju tin,kutip buah getah, main terjun dr atas pokok dlm air, mancing ikan kat paya.hmmm...skang da xde da sume tu.umo da 23 da..aiseh!tua da la aku..huhu..

huhu..apela yg aku mengarut2 cte ni.seme cte sal aku je.ape yg aku akan wat spnjg 2bln akn dtg ni..jumaat pagi ade paper lg ni snanye.ley lak aku melepak memblogging lagi.hu..busan laa..br je abes paper td.

act aku nga layan lagu ni.lagu lame2..kekasih yang tak dianggap..bley thn sdey la lagu ni.dl lagu ni mmg utk aku.skang xlg kot..sbb xsdey lg da.yeay!!pape pon, rse nk share jgklah ape lagu itu..
layan~

Kertas - Kekasih Yang Tak Di Anggap


aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku


sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

molecular and cell biology??

wink-wink!!
arghh..aku xsuke gle2 subject ni..da la bodoh.mls lak tu..hee..study mane yg aku nk je.hee..lain yg kua nanti.aku nk wat xtau je..hee..tangan aku ni gatal nk upload gamba.tp xde lak gamba yg best untuk di uploadkan..cume yg ade ni keadaan blek aku gara-gara penangan final mcb ni..
jum scroll down..haha..



ni lak meja aku study gak.ni utk study sorg2.bersepah gak.hehe...

tpt ktorg study..nk mth rse..haha


meja yg bersepah.food+note+pen+drinks..uhh..


my toto es pon da tekua bulu hidung..adess..cian die..tp xpe.still cute rite??

eh..terupload lak gamba bb yg ni..haha..untuk pengetahuan sume.disebabkan skang ni final season,my bb ni terpakse lah memotong rambutnye itu.terpakse ke?huhu..snanye aku yg xmerelakannye..tidak!!tp da terpotong da.nk wat cane..pape pon..syg syg bb jugak tau!!hee..gain point!ting!!


abess da gmba..okilah..smbg study blk..2.3pm da start paper..wish me luck!!

Thursday, November 5, 2009

....my angel....

for my lovely angel..en.azhari anuar..

Whenever I'm feeling lonely
Or maybe feeling blue
I think of all the things
All the little things you do.


Whenever I feel lousy
And seem to have a frown
I remember all the funny times
And you just turn it upside down.

Whenever I'm depressed
And need you by my side
I remember all the sweet things you say
To make the sadness go away.

When I need a shoulder to cry on
You are always there
Taking away all my fears and loneliness
when my life's a mess.

When I need a best friend and even someone to love
You are there for me, like my angel from above.

thanks baby....i love u!!!

Tuesday, November 3, 2009

K A M I

da abes tgk muvi da tyme ni

me+ciro ala+Fida

arghh..xmuat nk msk gak gumuk nie!!

haha..no comment.tp nmpk tggi lak aku.bb pon da konpius.yeay!bejaye..haha

haa..pic taken by poji..

aku n c gumuk fida london.keh3..


tp kua jup je ni.da abes tgk muvee ktorg pon balik.smbg wat kije la konon.hee..
erm..nk ucap time kasih kat ciro cik ala n fida sbb banje aku..hehe..trimas yo..
sayang korg sume2..;P

Monday, November 2, 2009

meh la bace lg..

mcm2 lak jadi.wat aku tepk2..
emm..heran je snanye.mrh ade jgk.sedih xde langsung.hee..
aku da xske sedih2 da skang sb die sntiasa ade ng aku.
mrh tu pon sbb xsgke ade yang dengki.tapi kdg2 kesian gak pade pendengki tu.
mesti die da byk sedih kan.kcian ko..
aku simpati la ng ape da jd ng ko..tp.kalu aku kat tempat ko,aku xwat mcm ni.
penat aku je blk rse.penat nk lawan2.kan2?
tp..xpelah.masing2 ade care sendiri.so..truskan lah.if niat nk bg aku give up o sedih.sory la..
im not dat type.stakat mende cmni je.xmmpu buat aku goyah untuk bersedih g..
tp da wat aku cmni.jgn ko lak meraung..ek?
wish u all the best tok final.1week g kan..
kg jwb btol2.xyah pk psl 'kami' lg..'kami' ok je..
terharu gak la dengan perhatian korg2 semua tu ngan 'kami'.xsgke..
pape pon.jutaan terima kasih di ucap kan..

n lastly..for my lovely bb..i love u all my life!

4u bb...

If your not the one then why does my soulf feel glad today
If your not the one then why does my hand fit yours this way
If you are not mine then why does your heart my calls
If you you are not mine would i have the strength to stand at all
I dont know what the future brings,but i know your here with me now
We'll make it through and i hope you are the one i share my life with

I dont wanna run away but i cant take it i dont understand
If i'm not made for you then why does my heart tell me that i am
Is there anyway that i can stay in your arms

If i dont need you then why am i crying on my bed
If i dont need you then why does your name resound in my head
If your not for me then why does this distance name my life
If your not for me then why do i dream of you as my wife
I dont know why your so far away but i know this much is true
We'll make it through and i hope you are the one i share my life with
And i wish that you could be the one i die with
And i pray that your the one i build my home with I hope i love you all my life
Couse i miss you body and soul so stroung that it takes my breath away
And i breath you into my heart and i pray for the strenghth to stand today
Couse i love you weither its wrong or right and though i cant be with you tonight
And though my heart is by your side


thanks dear..

Sunday, November 1, 2009

correction

untuk pengetahuan seme..
entry bwh ni xde kaitan pon ngan syafiqah amiruddin@lumut@eton..
so..jgn nk perasan lebih ye..

lepas macam tu..macam ni pulak..

mood aku nga geram gle ni..aku nak taep sesuka hati aku.tak de hal kan?
sejak akhir2 ni cam agak 'custard' jgk la aku rse..
tau la aku mcm ni.yang nk sibuk-sibuk pasal aku tu apehal??
kalo da rase xnak tolong tu.dah la..tak perlu la nak belagak baik..
tau la aku tak mampu buat semua tu.
ko ade semuanya kan..aku memang xde pape..
aku paling xpuas hati.apsal ko nak sibuk-sibuk amek tau ape yang aku buat??
dah xde keje ke?
g blajar ngaji la 'pan**k' weh..ko nak bace yassin tok ayah ko sendiri pon xleh..
ape jenis anak la..aku pon xde la ank yg baik sgt.at least, untuk ayah aku,aku leh gak bace
yassin tok die..kau???
harap blaja je tinggi...
org lain pandai lak nak nasihat..
diri sendiri??
keluarga sendiri??
perfect sangat ke kau ni??
ari tu aku da rase da ko ni memang 'cilaka' tahap tertinggi dah..
sane sini kau canang kan pasal aku..
ko ingt aku xtau??
dan hari ni..
kau datang lagi..BABI BETOL LA..
patut la cakap kat aku..
'sekarang ni akan banyak dugaan akan datang dkt kau'
rupa2nya..
kau la dugaan tu ek?
hmm....patut la..
tapi terima kasih yang teramat la untuk kau.
sebab wat aku cmni..n terima kasih jugak tuk pertolongan ko pada aku slame ni..
tggu la sampai mase nnt..
aku balas balik semuanya..aku tak lupa jasa2 kau..
tapi boleh tak jgn kacau aku lagi??boleh??
aku tak kacau kau pun ni..
paham??
harap kau bace tulisan aku ni..
sebab kali ni memang btol2 aku rase marah tahap dewa ni.
rugi lak aku rase kalau kau xtau..
pe yang aku nak ckp;

SELAMAT MENJALANI KEHIDUPAN YANG SEMPURNA TANPA AKU
BADIGOLLLLLL!!!